Home / Informatie / Veelgestelde vragen

U kunt uw persoonlijke gegevens altijd inzien via Mijn CSI. Heeft u een wijziging, neem dan contact op met ons Customer Care Center via service@csiservice.nl of telefonisch: 088 0274000.

Ja, dat kan. Laat ons weten wanneer u verhuist door te mailen of bellen met ons Customer Care Center (service@csiservice.nl of 088 0274000).

Bij een verhuizing dient uw alarmapparaat opnieuw ingesteld te worden. Dit kunt u mogelijk zelf doen aan de hand van de handleiding. Wilt u hulp van onze monteur? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen op telefoonnummer 088 0274000

Het gebeurt regelmatig dat iemand een alarmzender verliest. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar maakt u zich niet te veel zorgen: 9 van de 10 keer wordt een verloren zender ook weer snel teruggevonden.

Heeft u al gezocht op plekken waar u zich omkleedt, of waar u de zender af en toe af doet?

Andere plekken waar de zender vaak wordt teruggevonden:

• In de wasmand
• Onder het bed
• In de badkamer

Nog niet gevonden? Bel dan ons Customer Care Center: 088 0274000. Onze medewerkers kunnen voor u nagaan of de zender nog ergens in huis is.

Blijft de alarmzender onvindbaar, vraag dan bij ons een nieuwe aan. Hier zijn kosten aan verbonden.

Belangrijk:
U heeft het alarmapparaat inclusief de alarmzender van CSI in bruikleen. Bij opzegging van uw abonnement dient u alle apparatuur, inclusief de zender, te retourneren. Wanneer u de apparatuur zonder zender retourneert, brengen wij de kosten van de ontbrekende zender bij u in rekening. Vraag dus altijd een nieuwe zender aan wanneer u deze verloren bent.

Nee, dat hoeft niet. U betaalt per kwartaal voor uw abonnement via automatische incasso. Mocht u het niet eens zijn met een afschrijving, dan kunt u deze binnen 56 dagen terugroepen.

Standaard ontvangt u een kwartaalfactuur van ons, maar het is ook mogelijk om per maand betalen. Neem hiervoor telefonisch contact op met ons Customer Care Center via: 088 0274000.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van persoonsalarmering. Of dit ook voor u geldt, kunt u nagaan door een vergoeding aan te vragen. Via Mijn CSI kan je persoonsalarmering aanvragen en zullen wij helpen bij het aanvragen van een vergoeding.

CSI Persoonsalarmering werkt als enige aanbieder in Nederland samen met alle zorgverzekeraars.

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen aanspraak maken op een vergoeding van de zorgverzekeraar, als zij door ziekte of gebrek een verhoogd risico lopen om in een noodsituatie terecht te komen.

Volgens de geldende voorwaarden wordt persoonsalarmering (deels) vergoed aan mensen met een beperking die:

• In geval van nood onmiddellijk medische of technische hulp van buitenaf nodig hebben;

• Én gedurende langere tijd op zichzelf aangewezen zijn;

• Én van wie niet kan worden verwacht dat ze in een noodsituatie zelfstandig de telefoon kunnen bedienen.

Let op:
Een verwijzing van de huisarts voor persoonsalarmering is meestal niet voldoende om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

CSI Persoonsalarmering werkt als enige aanbieder in Nederland samen met alle zorgverzekeraars.

Dat verschilt per zorgverzekeraar. In de meeste gevallen weet u binnen 6 à 8 weken of uw aanvraag voor persoonsalarmering is goedgekeurd. Kunt of wilt u niet zo lang wachten? Neem dan contact op met ons Customer Care Center via: 088 0274000.

Ja, persoonsalarmering is er voor iedereen die dat wil. Het maakt niet uit hoe jong of oud u bent, of u alleen woont of samen, of u in een flat woont of in een vrijstaand huis. Persoonsalarmering biedt extra veiligheid en zekerheid aan iedereen die dat prettig vindt. Bijvoorbeeld wanneer u alleen thuis bent of zich angstig voelt. Bij CSI bent u aan het juiste adres. 

Ja, dat kan. U kunt een familielid of iemand anders vragen de aanvraag voor u te regelen. Ook de financiële afwikkeling kunt u uit handen geven.

Normaal gesproken neemt een medewerker van de afdeling Planning binnen enkele dagen contact met u op. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor plaatsing van de apparatuur. Kunt of wilt u door omstandigheden niet zo lang wachten? Neem dan contact op met ons Customer Care Center via: 088 0274000.

Heeft u een nieuwe contactpersoon, is iemand niet langer uw contactpersoon of heeft uw contactpersoon een nieuw telefoonnummer? Geef dit dan aan ons door. Dit kan op twee manieren:

• Log in op Mijn CSI. Hier vindt u een overzicht van alle gegevens zoals die bij ons bekend zijn. U kunt zelf de gewenste aanpassingen doen.

• Geef de wijzigingen per mail of per post aan ons door, dan verwerken wij deze voor u. Ons postadres:

CSI Persoonsalarmering
Postbus 99
5595 ZH Leende

Om het abonnement op persoonsalarmering op te zeggen, gebruikt u het contactformulier. Vul de contactgegevens in van de klant op wiens naam het persoonsalarm is afgesloten plus de reden voor beëindiging. Bent u contactpersoon voor de alarmgebruiker? Dan is het erg prettig als u ook uw eigen contactgegevens vermeldt, zodat we u kunnen bereiken.

Na het opzeggen van het abonnement ontvangen wij graag de apparatuur en alarmzender retour. Vergeet u niet uw zender(s) en bijbehorende snoeren mee te sturen! De maandelijkse kosten stoppen per eerstvolgende maand na ontvangst van de apparatuur plus toebehoren.

Om het abonnement op persoonsalarmering op te zeggen, gebruikt u het contactformulier. Vul de contactgegevens in van de klant op wiens naam het persoonsalarm is afgesloten plus de reden voor beëindiging. Bent u contactpersoon voor de alarmgebruiker? Dan is het erg prettig als u ook uw eigen contactgegevens vermeldt, zodat we u kunnen bereiken.

Onze medewerkers sturen u een instructie toe voor het retourneren van de apparatuur. Zorg dat alles goed verpakt is. Heeft u de originele verpakking nog bewaard, dan kunt u deze gebruiken. Maar het mag ook een andere stevige doos zijn.

Vergeet u niet uw zender(s) en bijbehorende snoeren mee te sturen! Na ontvangst van de apparatuur zorgen wij voor het stopzetten van de maandelijkse kosten per eerst opvolgende maand.

Het alarmapparaat inclusief zender(s) en snoeren is eigendom van CSI. Wanneer u uw abonnement beëindigt, dient alles geretourneerd te worden. Per eerstvolgende maand na ontvangst van de apparatuur stoppen uw maandelijkse kosten.

Kunt u het apparaat en/of de zender niet meer vinden? Of zijn er beschadigingen anders dan die u kunt verwachten bij normaal gebruik? Dan zijn wij genoodzaakt om de kosten van een nieuw apparaat (ca. € 450) geheel of gedeeltelijk bij u in rekening te brengen.

Neem in geval van verlies of beschadiging zo snel mogelijk contact op met ons Customer Care Center (service@csiservice.nl of 088 0274000). We bekijken samen met u hoe we de dienst toch zo snel mogelijk kunnen stopzetten, en wat we over de schade kunnen afspreken.

Wij adviseren om uw alarmzender altijd te dragen, ook ’s nachts en onder de douche.

Gebruikt u het apparaat niet (meer), dan raden wij u aan uw abonnement zo snel mogelijk op te zeggen. Dit kan via ons Customer Care Center (service@csiservice.nl of 088 0274000). Uw kosten lopen door tot wij de apparatuur retour hebben ontvangen.

Jazeker, dat kan. Neem contact op met ons Customer Care Center via: 088 0274000, of mail naar service@csiservice.nl.

Het door CSI geleverde alarmapparaat kan enkele dagen zonder netspanning. Ook de meldcentrale is zo ingericht dat deze bij stroomuitval normaal blijft functioneren.

Er is bij stroomuitval wel een kans dat uw telefoonverbinding uitvalt. Zonder een goed werkende verbinding komt een eventuele alarmmelding niet bij de meldcentrale terecht. Gelukkig komen stroomstoringen in Nederland zelden voor: gemiddeld eens in de 5 jaar en korter dan 1 uur. Daarna werkt alles weer normaal. Duurt een stroomstoring toch langer, dan dienen uw contactpersonen zelf het initiatief te nemen om zeker te weten dat alles goed is met u.

Wij leveren ook alarmapparatuur die geen gebruikmaakt van een telefoonverbinding. Hiermee kunt u ook tijdens een stroomstoring alarmeren.

Bekijk onze pakketten

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld voor uzelf en voor een of meer medebewoners.

Vul bij het aanvragen van persoonsalarmering via onze website het aantal extra zenders in. Heeft u al persoonsalarmering van CSI en wilt u een extra zender bestellen? Neemt dan telefonisch contact op met ons Customer Care Center via 088 0274000. Of mail naar service@csiservice.nl.

CSI heeft het Ketenkeurmerk Persoonsgebonden Alarmeringsdiensten. Wij zijn een van de eerste bedrijven die dit keurmerk van de branchevereniging WDTM hebben ontvangen. Met het keurmerk bent u verzekerd van de meest betrouwbare apparatuur. Het garandeert ook dat uw gegevens door ons vertrouwelijk worden behandeld en bewaard.

Met CSI Persoonsalarmering kiest u voor zekerheid, gebruiksgemak en perfecte ondersteuning. Het apparaat controleert zichzelf door wekelijks automatisch verbinding te maken via de telefoonlijn. Zo waakt CSI over de werking van uw persoonsalarm. Blijkt dat iets niet goed werkt, dan sturen wij de monteur om het probleem op te lossen. Deze extra service kost u niets.

Nee, dat hoeft niet. Uw alarmapparaat heeft een zeer gevoelige spreek-luisterverbinding. Zelfs als u vanuit een ander vertrek op normaal volume praat, kan de medewerker van de meldcentrale u horen. Is een gesprek niet mogelijk, dan waarschuwt de meldcentrale altijd een van uw contactpersonen.

Persoonsalarmering werkt binnen een straal van circa 30 meter tot het alarmapparaat. Bij de meeste huizen is het persoonsalarm dus overal in huis en tuin te gebruiken. De monteur kan bij het aansluiten voor u testen tot waar in huis en tuin uw persoonsalarm werkt.

Persoonsalarmering werkt binnen een straal van circa 30 meter van het alarmapparaat. Wilt u ook buitenshuis gebruikmaken van persoonsalarmering? Bekijk dan de mogelijkheden van Personenalarm Zonder Grenzen. Dit systeem maakt gebruik van GPS en is daardoor overal ter wereld te gebruiken.

Jazeker. Voor gebruikers die de gewone halszender niet mooi vinden, hebben we een sierlijk collier ontworpen met dezelfde functie. Deze is tegen een meerprijs verkrijgbaar.

Vindt u een alarmzender aan een ketting onpraktisch of oncomfortabel, dan kunt u de alarmknop ook als een horloge om uw pols dragen.

De (analoge) telefoonlijn raden wij af als verbinding voor een alarmapparaat. Deze verbinding geeft namelijk steeds vaker problemen. Providers (internet- en/of telefoonaanbieder) kunnen de telefoonlijn elk moment zodanig veranderen dat hierdoor geen sprake meer is van een betrouwbare alarmverbinding.

Als u geen internetaansluiting in de woonkamer heeft dan is een Flexibel-abonnement de meest betrouwbare oplossing. U krijgt dan een toestel waarin een GSM-modem is verwerkt. Een dergelijk toestel kan ook alarmeren als bij u thuis de stroom en/of internetverbinding zou uitvallen.

Mocht u er toch kiezen voor een alarm aangesloten op een analoge telefoonlijn dan wijzen wij er nadrukkelijk op dat storingen die verband houden met de telefoonlijn aan de cliënt worden doorberekend. Dit geldt zowel voor de telefonische ondersteuning als voor een storingsbezoek door een monteur.

Wij werken bewust met een professionele meldcentrale. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

• Hoogwaardige techniek waardoor gesprekken beter verstaanbaar zijn. De medewerkers van de meldcentrale hebben diverse (nood)telefoonverbindingen en voldoen aan alle strenge eisen.

• Professionele medewerkers die ook ’s nachts wakker en alert zijn. Het duurt nooit lang voordat iemand u te woord kan staan. Er zijn altijd meerdere medewerkers aanwezig, waaronder mensen met een medische achtergrond.

• Bij een alarmmelding zien medewerker van de meldcentrale direct uw gegevens op hun scherm. Zij zijn getraind op acute situaties, blijven rustig en zorgen dat er snel hulp komt. Tot die hulp er is, bieden zij u telefonische ondersteuning. In spannende situaties maken zij het verschil.

• Als uw alarm per ongeluk afgaat, hoeft u zich niet bezwaard te voelen. Of misschien wilt u alleen even testen om zeker te zijn dat uw alarm functioneert. In beide gevallen krijgt u contact met een medewerker die klaar zit om u te woord te staan.

Dit komt niet voor. Uw apparaat blijft alarm maken totdat de meldcentrale uw oproep beantwoordt.

Om het alarm te activeren, houdt u de alarmknop 2 seconden ingedrukt. Zodra het alarm geactiveerd is, klinkt er een alarmsignaal en begint er een rood licht te knipperen op het apparaat (pre-alarm). Binnen enkele seconden kunt u het alarm weer deactiveren door op de kleine knop (annuleren) te drukken. Lukt dit niet of bent u dit vergeten, dan krijgt u contact met een medewerker van de meldcentrale. Blijkt dat er niets met u aan de hand is, dan zal de medewerker uw melding sluiten. U hoeft zich niet bezwaard te voelen.

Heeft u het alarm per ongeluk geannuleerd, dan kunt u alsnog alarmeren door de alarmknop opnieuw 2 seconden in te drukken.

Als u alarm maakt, kan het nodig zijn dat er snel iemand naar u toe komt. Bijvoorbeeld om te checken of alles goed met u is, of om eenvoudige hulp te bieden. Misschien bent u gevallen en kunt u niet zelf overeind komen. Of u ligt ziek in bed en iemand moet de huisarts binnen laten.

Kies contactpersonen die (normaal gesproken) binnen een kwartier bij u kunnen zijn. Met ondersteuning van de meldcentrale kunnen zij inschatten welke hulp u op dat moment nodig heeft. Indien nodig bellen wij de hulpdiensten voor u.

Het komt wel eens voor dat een contactpersoon niet thuis (of niet in de buurt) is als u alarm maakt. Dit is geen enkel bezwaar. Juist daarom heeft u meerdere contactpersonen. Onze ervaring is dat al met 3 contactpersonen er meestal wel iemand bij u in de buurt is.

De contactpersoon moet bij u in de buurt wonen en in staat zijn naar u toe te gaan als dat nodig is. Een contactpersoon is vaak veel eerder bij u dan politie, brandweer of ambulance. Een contactpersoon hoeft niet altijd thuis of bereikbaar te zijn. Is uw eerste contactpersoon niet bereikbaar dan bellen we de volgende, net zo lang tot er iemand naar u toe gaat.

Kies contactpersonen die binnen een kwartier bij u kunnen zijn. Woont uw familie (te) ver weg, maar wilt u wel dat zij gebeld worden als u alarm maakt? Maak hier dan afspraken over met uw contactpersonen. Zij kunnen uw familie bij alarm op de hoogte stellen.

Lees meer in de folder ‘Uw sleutelhouder; Altijd hulp om de hoek’. Deze kunt u downloaden of aanvragen bij ons Customer Care Center via 088 0274000 of service@csiservice.nl.

U vraagt zelf mensen in uw omgeving om contactpersoon te zijn. Als u hulp nodig heeft U kunt tot 12 contactpersonen aan ons doorgeven, maar meestal is 3 contactpersonen voldoende voor ons om altijd iemand te kunnen bereiken.

De meeste mensen vinden het geen probleem om contactpersoon te zijn. Zeker als u vlakbij woont, is het een kleine moeite om u even bij te staan wanneer dat nodig is.

Geschikte contactpersonen zijn buren/buurtgenoten of familieleden die in de buurt wonen. Hij of zij hoeft geen medische kennis te hebben. De enige vereiste is dat iemand in staat en bereid is even naar u toe te gaan als de meldcentrale daar om vraagt. Dit gebeurt gemiddeld 1 keer per jaar.

Elke contactpersoon dient een sleutel van uw woning te hebben: om zelf uw woning binnen te gaan na een oproep of om de hulpdiensten binnen te laten wanneer dat nodig is.

Uw contactpersoon hoeft geen medische kennis te hebben. Bij een oproep blijft de medewerker van de meldcentrale met u in contact tot de contactpersoon bij u is. Mocht blijken dat u medische zorg nodig heeft, dan zal de medewerker van de meldcentrale deze voor u oproepen. Uw contactpersoon geeft de hulpdiensten toegang tot uw woning.

Als contactpersoon wordt u gemiddeld één keer per jaar gebeld door de meldcentrale. De medewerker van de meldcentrale belt uw eerste contactpersoon. Bij geen gehoor wordt de tweede contactpersoon gebeld, enzovoort.

Wij roepen contactpersonen alleen op als er echt hulp nodig is, of als daar twijfel over is (bijvoorbeeld omdat u niet reageert op vragen via de spreek-luisterverbinding). Wij bellen de contactpersonen dus niet als u per ongeluk op het alarm heeft gedrukt.

Om het abonnement op persoonsalarmering op te zeggen, gebruikt u het contactformulier. Vul de contactgegevens in van de klant op wiens naam het persoonsalarm is afgesloten plus de reden voor beëindiging. Bent u contactpersoon voor de alarmgebruiker? Dan is het erg prettig als u ook uw eigen contactgegevens vermeldt, zodat we u kunnen bereiken.

Na het opzeggen van het abonnement ontvangen wij graag de apparatuur en alarmzender retour. Vergeet u niet uw zender(s) en bijbehorende snoeren mee te sturen! De maandelijkse kosten stoppen per eerstvolgende maand na ontvangst van de apparatuur plus toebehoren.

Om het abonnement op persoonsalarmering op te zeggen, gebruikt u het contactformulier. Vul de contactgegevens in van de klant op wiens naam het persoonsalarm is afgesloten plus de reden voor beëindiging. Bent u contactpersoon voor de alarmgebruiker? Dan is het erg prettig als u ook uw eigen contactgegevens vermeldt, zodat we u kunnen bereiken.

Onze medewerkers sturen u een instructie toe voor het retourneren van de apparatuur. Zorg dat alles goed verpakt is. Heeft u de originele verpakking nog bewaard, dan kunt u deze gebruiken. Maar het mag ook een andere stevige doos zijn.

Vergeet u niet uw zender(s) en bijbehorende snoeren mee te sturen! Na ontvangst van de apparatuur zorgen wij voor het stopzetten van de maandelijkse kosten per eerst opvolgende maand.

Het alarmapparaat inclusief zender(s) en snoeren is eigendom van CSI. Wanneer u uw abonnement beëindigt, dient alles geretourneerd te worden. Per eerstvolgende maand na ontvangst van de apparatuur stoppen uw maandelijkse kosten.

Kunt u het apparaat en/of de zender niet meer vinden? Of zijn er beschadigingen anders dan die u kunt verwachten bij normaal gebruik? Dan zijn wij genoodzaakt om de kosten van een nieuw apparaat (ca. € 450) geheel of gedeeltelijk bij u in rekening te brengen.

Neem in geval van verlies of beschadiging zo snel mogelijk contact op met ons Customer Care Center (service@csiservice.nl of 088 0274000). We bekijken samen met u hoe we de dienst toch zo snel mogelijk kunnen stopzetten, en wat we over de schade kunnen afspreken.

Wij adviseren om uw alarmzender altijd te dragen, ook ’s nachts en onder de douche.

Gebruikt u het apparaat niet (meer), dan raden wij u aan uw abonnement zo snel mogelijk op te zeggen. Dit kan via ons Customer Care Center (service@csiservice.nl of 088 0274000). Uw kosten lopen door tot wij de apparatuur retour hebben ontvangen.

Wilt u meer weten over persoonsalarmering?

Neem contact op

088 0274000

service@csiservice.nl

Wilt u meer weten over persoonsalarmering?

Neem contact op

088 0274000

service@csiservice.nl

Wilt u meer weten over
persoonsalarmering?

Neem contact op

088 0274000

service@csiservice.nl